Főoldal / Desszertek / Meggyes sztracsatella

Meggyes sztracsatella

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Meggyes sztracsatella

Meggyes sztracsatella

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 3 egész tojás
  • 10 dkg puha olvasztott margarin
  • 15 dkg nád cukor
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 20 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • friss, mirelit vagy üveges meggy

A tetejére:

  • 10 dkg étcsoki reszelék
  • 2 dl tejszín
  • 1 cs. habfixáló
  • 3 dkg porcukor
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat a puha margarinnal és a cukorral kikeverjük.
Hozzáadjuk a tejet és a sütőporos lisztet, majd alaposan összedolgozzuk. Végül beleforgatjuk a kimagozott meggyet.
A tésztát sütőpapiros tepsibe simítjuk és 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. (kb. 25 perc)

Amikor megsült, félretesszük hűlni.

A tejszínt habbá verjük a porcukorral és a fixálóval, majd a kihűlt tészta tetejére simítjuk.
A reszelt csokoládéval és meggyszemekkel díszítjük.

Meggyes sztracsatella 5.00/5 (2 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére