Mentás medvehagyma krémleves reszelt sajttal
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A hagymákat, mentát és a krumplit felvágom, egy gerezd fokhagyma kivételével.
Egy edényben kevés olajon vajat olvasztok, ezen megdinsztelem a fokhagymát és az újhagymát, majd rádobom a medvehagymát és a mentát, végül a krumplit.
Öntök rá vizet, fűszerezem, belemorzsolom a leves kockát. A vége felé öntök bele kókusztejet.
Amikor megfőtt, összekeverem botmixerrel. Összeforralom.
Reszelek sajtot, megpirítom a zsemlét, bedörzsölöm fokhagymával
Kimerem a levest, réteszem a zsemledarabkákat, locsolok rá olajat, és szórok rá sajtot.
Fogyaszthatjuk melegen, de hidegen is.
Kánikulában az utóbbit javaslom.