Főoldal / Levesek / Mentás medvehagyma krémleves reszelt sajttal

Mentás medvehagyma krémleves reszelt sajttal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mentás medvehagyma krémleves reszelt sajttal

Mentás medvehagyma krémleves reszelt sajttal 1

Hozzávalók:

  • 25 levél medvehagyma
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 szál fodros menta
  • 1 db krumpli
  • olíva olaj
  • vaj
  • őrölt fekete bors
  • 1db zöldségleves kocka 
  • kókusztej, vagy főzőtejszín
  • 1/2 zsemle
  • sajt
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 1 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A hagymákat, mentát és a krumplit felvágom, egy gerezd fokhagyma kivételével.

Egy edényben kevés olajon vajat olvasztok, ezen megdinsztelem a fokhagymát és az újhagymát, majd rádobom a medvehagymát és a mentát, végül a krumplit.

Öntök rá vizet, fűszerezem, belemorzsolom a leves kockát. A vége felé öntök bele kókusztejet.

Amikor megfőtt, összekeverem botmixerrel. Összeforralom.

Reszelek sajtot, megpirítom a zsemlét, bedörzsölöm fokhagymával

Kimerem a levest, réteszem a zsemledarabkákat, locsolok rá olajat, és szórok rá sajtot.

Fogyaszthatjuk melegen, de hidegen is.

Kánikulában az utóbbit javaslom.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére