Mézes keksz

Mézes keksz

Mézes keksz

 

Hozzávalók:

  • 25 dkg finomliszt
  • 10 dkg kukoricaliszt
  • 10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 7 dkg porcukor
  • 10 dkg méz
  • 20 dkg vaj (vagy margarin)
  • 1 egész tojás és 1 tojás sárgája
  • 1 csipet só
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A meglangyosított mézben elkeverjük a vajat. A tojást és a sárgáját egy tálban villával enyhén felverünk.

Minden hozzávalót egy tálba teszünk és összedolgozzuk a tésztát. Folpackba csomagoljuk és 30-percre hűtőbe tesszük. A tészta nem lesz ragadós, jól lehet vele dolgozni.

A tésztát lisztezett deszkán 4-6mm vastagra kinyújtjuk, és tetszés szerinti kekszeket szaggatunk belőle. Jól bírja a sütipecsétet is. A kekszeket, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 190fokra előmelegített sütőben 5-6perc alatt megsütjük.

A kukoricalisztnek köszönhetően finom, roppanós mézes kekszeket kapunk, melyeket pléhdobozban hetekig eltarthatunk.

Mentés

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére