Mézes puszedli gluténmentesen
Hozzávalók:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A datolyát, a mazsolát, a puha vajat, a citrom lereszelt héját, a mézet, a tojást, és a tojás sárgáját turmixgépbe rakjuk és homogénre mixeljük.
Egy tálba kimérjük a liszteket, a darált diót és a szódabikarbónát. A száraz anyagot jól elkeverjük, majd a datolyás masszához adjuk és összekeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsire diónyi méretű halmokat adagolunk a masszából. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt készre sütjük.
A tojásfehérjét, kissé felverjük, majd hozzáadjuk az eritritet, a citromhéjat, és simára keverjük. Ecsettel a kisült, és még forró süteményeket a tepsin megkenjük a mázzal. Amikor a máz megszilárdult leszedhetjük rácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Pléh dobozban sokáig eltartható.