Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Mézes puszedli II

Mézes puszedli II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mézes puszedli II

mezes-puszedli-ii

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg tönkölybúza liszt világos
  • 25 dkg tk rozsliszt
  • 12,5 dkg méz
  • 25 dkg cukor
  • 12,5 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • 2 ek mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1/2 citrom leve és reszelt héja

A díszítéshez:

  • 3 db tojás fehérje
  • 30 dkg cukor
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Felolvasztjuk a mézet a vajjal, majd langyosra visszahűtjük.

A tojásokat összekeverjük a cukorral, a citromlével és a citromhéjjal, majd a mézes keverékhez adjuk.

Az átszitált liszteket összekeverjük, hozzáadjuk a mézeskalács fűszert, a szódabikarbónát, majd több részletben a mézes-tojásos alaphoz keverjük. Alaposan összedolgozzuk.
Zárt tálban éjszakára hűtőbe tesszük pihenni.

Másnap, enyhén lisztezett kézzel diónyi gombócokat formálunk tésztából, és sütőpapírral leterített sütőlapra sorakoztatjuk őket, egymástól kicsit távolabb.
170°C-ra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük.

A tojásfehérjét gőz felett felverjük a cukorral és beleforgatjuk a kihűlt puszedlikat.
Sütőpapíros tepsire tesszük őket száradni.
Jól záródó dobozban sokáig eltartható, az elkészültekor is puha mézes puszedli.

Mézes puszedli II 5.00/5 (1 értékelés)

A konyha világa (83 Recept)

Napi szinten sütök főzök, szeretek új recepteket kipróbálni, ami elnyeri a család tetszését azt sűrűn készítem. Szeretem a szép, minőségi, praktikus konyhafelszerelési eszközöket. Receptjeim gasztroblog formában is olvashatók, neve: A konyha világa


Szólj hozzá!

A lap tetejére