Mézes puszedli II
Hozzávalók:A tésztához:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
Felolvasztjuk a mézet a vajjal, majd langyosra visszahűtjük.
A tojásokat összekeverjük a cukorral, a citromlével és a citromhéjjal, majd a mézes keverékhez adjuk.
Az átszitált liszteket összekeverjük, hozzáadjuk a mézeskalács fűszert, a szódabikarbónát, majd több részletben a mézes-tojásos alaphoz keverjük. Alaposan összedolgozzuk.
Zárt tálban éjszakára hűtőbe tesszük pihenni.
Másnap, enyhén lisztezett kézzel diónyi gombócokat formálunk tésztából, és sütőpapírral leterített sütőlapra sorakoztatjuk őket, egymástól kicsit távolabb.
170°C-ra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük.
A tojásfehérjét gőz felett felverjük a cukorral és beleforgatjuk a kihűlt puszedlikat.
Sütőpapíros tepsire tesszük őket száradni.
Jól záródó dobozban sokáig eltartható, az elkészültekor is puha mézes puszedli.