Mézes puszedli Tündi konyhájából
Hozzávalók:
A cukormázhoz:
|
|
Elkészítés:
(Nekem ebből az adagból 17 db lett)
Egy tálban a kétféle lisztet összekeverjük, majd a lisztben elmorzsoljuk a margarint. Utána hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a szódabikarbónát, a kakaóport, a mézeskalács fűszerkeveréket, a mézet, a citrom levet, a tejfölt és végül a tojásokat. Az egészet jól összedolgozzuk, gyúrjuk, hogy egy kissé ragacsos tésztát kapjunk. Betesszük a hűtőbe pihenni kb. 40-45 percig.
A tésztából egyforma, nagyobb diónyi méretű darabokat csípünk le, és a tenyerünkkel golyókat formálunk belőle (ha nagyon ragad, akkor kicsit lisztezzük be a tenyerünket), majd egy picit lelapítjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket távol egymástól (sülés közben megnőnek). Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10-12 percig sütjük.
Amíg sül elkészítjük a habos-cukros mázat: villával a tojásfehérjét kemény habbá felverjük, közben adagolva hozzáadjuk a porcukrot és a citrom levet.
A megsült és a kihűlt mézes puszedlik tetejét lekenjük a habos-cukros mázzal és félre tesszük, hogy a máz rászáradjon.
Tipp / megjegyzés:
Ha azt szeretnéd, hogy minél előbb megszáradjon rajta a habos-cukros máz, akkor tedd vissza a sütőbe száradni 50 fokon (alacsony hőfokon szabad csak, mert nem sütni kell, hanem szárítani)!