Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Mogyorós karika

Mogyorós karika

Mogyorós karika

Mogyorós karika

Hozzávalók:

(30-40 darabhoz):

A tésztához:

  • 25 dkg puha vaj (vagy margarin)
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja (elhagyható)
  • 2 tojás
  • 30 dkg liszt
  • 5 dkg darált mogyoró
  • 6 dkg étkezési keményítő
  • 1/2 cs. sütőpor

A csokoládé mázhoz:

  • 5 dkg étcsokoládé
  • pár csepp olaj

A díszítéshez: (opcionális)

  • egész mogyoró szemek
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A puha vajat tegyük egy tálba és keverjük habosra a porcukorral valamint a vaníliás cukorral. Adjuk hozzá a tojásokat, a citrom reszelt héját és alaposan keverjük el.
A lisztet vegyítsük el a keményítővel, a darált mogyoróval, a csipet sóval, és a sütőporral, majd adjuk a vajas masszához és keverjük össze.

A masszát, töltsük csillagcsővel ellátott habzsákba és nyomjunk belőle kb. 5cm-es köröket a sütőpapírral bélelt tepsire. (hagyjunk köztük kb 2-2 cm helyet, mert sütés közben terülni fognak) Ilyenkor tehetünk rá, egész mogyoró szemeket
Tegyük be a 180 fokra előmelegített sütőbe 10-12 percre. A megsült süteményt a tepsin hagyjuk kihűlni.

Vízgőz felett olvasszuk meg a csokoládét, majd adjunk hozzá pár csepp olajat amitől szép fényes lesz.

A csokimázat töltsük zacskóba, aminek vágjuk ki a csücskét és tetszés szerint díszítsük csokoládéval a sütemények tetejét. A még folyós csokimázat megszórhatjuk darált, vagy durvára vágott dióval is. Hagyjuk állni amíg a máz megköt.

A csokimázat el is hagyhatjuk, és kínálhatjuk porcukorral megszórva, vagy “pucéran”.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a kapcsolat@receptkiraly.hu email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére