Mozzarellás csirkeburger házi húspogácsával
Hozzávalók:
A hamburgerhúshoz:
A burgerbe:
|
|
Elkészítés:
A hamburger hús összeállításával kezdünk.
A kenyérszeletet beáztatjuk kevés vízbe a héja nélkül. Kinyomkodás után egy tálba tesszük a darált csirkehússal, a tojással, a ketchuppal, a mustárral, és a fűszerekkel. Jól összegyúrjuk, hogy minden alaposan elkeveredjen.
Nagyobb, lapos, kerek alakú húspogácsákat formázunk, amit kevés olajon pár perc alatt mindkét oldalán megsütünk.
Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felitassuk.
A szezámmagos zsömléket salátalevéllel, a húspogácsákkal, a paradicsommal, a retekkel, a mozzarellával, esetleg aki szereti hagymával, csípős paprikával megpakoljuk. Mustárral, és ketchuppal ízesítjük.
Miután beletettünk minden finom zöldséget, máris fogyaszthatjuk.
Jó étvágyat!!