Főoldal / Szárnyas Ételek / Mozzarellás csirkemellek zöldségágyon

Mozzarellás csirkemellek zöldségágyon

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mozzarellás csirkemellek zöldségágyon

Mozzarellás csirkemellek zöldségágyon

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemell
  • 1 cs mozzarella
  • só, bors
  • fagyasztott zöldségek tetszőlegesen
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 2-3 ek olaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A szalonnát felcsíkozzuk és kisütjük a zsírját. A húsokat felszeleteljük, sózzuk borsozzuk és a szalonna zsírjában elősütjük. Ha kevés lenne a zsír, teszünk hozzá 1-2 evőkanál olajat. A húsokat kiszedjük.

A fagyasztott zöldségeket is zsiradékhoz adjuk, és megpároljuk. Nem sózzuk, mert a szalonnától elég sós lesz.

A zöldségeket tepsibe öntjük, majd ráhelyezzük a húsokat. A mozzarellát a hússzeletekre reszeljük és előmelegített sütőben, 20 perc alatt, 200 fokon rápirítjuk a sajtot.

Tipp / megjegyzés:
Gyorsan szerettem volna valami egészségeset és finomat főzni.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére