Müzliszelet otthon készítve
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat összekeverjük, ( zabpehely, mazsi, aszalt gyümölcs, dió, csoki ). A mézet, a joghurtot, a tejet habosra keverjük, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz, és egy fakanállal jól összekeverjük. Ha nem elég édes tehetünk hozzá még mézet ízlés szerint.
Egy tégla alakú hőállótálba simítjuk a masszát, kb 1,5 cm magasan, úgy mint a bolti müzliszelet.
Előmelegített sütőben 170 fokon, 15-20 perc alatt készre sütjük.
Még langyosan, forró vizes késsel felszeleteljük.
Ahogy kihűlt fogyaszthatjuk.
Egészséges édesség az egész családnak.
Tipp / megjegyzés:
Érdemes otthon csinálni, mert ebbe nincs semmi más csak ami egészséges, mindenki olyan gyümölccsel készíti el amit szeretnek.
Érdemes még sütés előtt egy vágódeszkával tömöríteni, így egyenletesen kerül bele a tepsibe.
Praktikus, mert bármilyen arányban variálhatjuk a száraz összetevőket pl: dió helyett mandulát/mogyorót, vagy mazsola helyett csak aszalt gyümölcsöt teszünk bele. Akár a zabpehely egy részét is helyettesíthetjük kókuszreszelékkel.