Nanaimo szelet
Hozzávalók:Az alsó réteghez:
A krémhez:
A csokimázhoz:
|
|
Elkészítés:
(Formatál “tepsi” átmérője: 25cm x 29cm)
Vízgőz fölött a margarint a cukorral és a kakaóporral összeolvasztjuk. A felvert tojást lassan, csurgatva hozzáadjuk és folyamatosan kevergetjük (nehogy kicsapódjon), amíg kissé besűrűsödik. Utána levesszük a vízgőzről és belekeverjük a tejet.
A darált kekszbe beletesszük a kókuszreszeléket, a darált diót, majd az egészet jól összekeverjük. Utána beleöntjük a kakaós-margarinos masszát. Jó alaposan összedolgozzuk, gyúrjuk. A formatál (tepsi) aljában egyenletesen a kezünkkel jól belenyomkodjuk a kekszmasszát.
A szobahőmérsékletű margarint a porcukorral habosra kikeverjük, majd a kézi mixerrel a tejben a pudingport felverjük, utána pedig a tejszínt felverjük kemény habbá. A pudinghoz először a cukros-margarint keverjük hozzá, majd a tejszín felvert kemény habját. Alaposan az egészet jól összekeverjük. A kekszmasszára a krémet egyenletesen rákenjük.
Elkészítjük a csokimázat: alacsony hőfokon a margarint, a porcukrot és a kakaóport összeolvasztjuk, és mikor már nem annyira meleg ráöntjük (rásimítjuk) a krém tetejére.
Tálalás előtt pár óráig hagyjuk pihenni a hűtőben, hogy a csokimáz megdermedjen, majd szép egyforma kis kockákra felvágjuk.