Narancsos-csokis bonbon vagy szaloncukor
Hozzávalók:
A bevonáshoz:
|
|
Elkészítés:
Egy edényben keverjük össze a porcukrot, mandulát, a narancs reszelt héját és levét.
Vízgőz felett olvasszuk fel a 10 dkg csokoládét. Az olvasztott csokoládét adjuk hozzá a mandulás keverékhez, majd robotgéppel alaposan dolgozzuk össze. Tegyük vissza a tűzhelyre, és alacsony lángon olvasszuk, kevergessük, míg a cukor teljesen feloldódik benne.
Adjuk a meleg masszához a pici sóval felvert fehérjehabot, és jól keverjük bele. (ehhez már elég kanalat használni) Hagyjuk hűlni, hogy jól formázható masszát kapjunk.
Vizes kézzel formázzunk belőle bonbon vagy szaloncukor méretű golyókat. Sorakoztassuk egy tálcára, és tegyük hűtőbe, hogy kicsit lehűljön és megkössön.
A kihűlt golyókat mártsuk vízgőz felett megolvasztott csokoládéba, majd sütőpapíron, vagy rácson hagyjuk teljesen megszáradni.
A tetejére, mielőtt megköt a bevonat, ízlés szerint szórhatunk szeletelt mandulát, színes cukrokat, kókuszreszeléket is.
Tipp / megjegyzés:
Bonbon és szaloncukor formában készítve is elismerést zsebelhetünk be vele.