Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Narancsos rudacskák

Narancsos rudacskák

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Narancsos rudacskák

Narancsos rudacskák

Hozzávalók:

(kb.35-40 darabhoz):

A tésztához:

  • 25 dkg puha vaj (vagy margarin)
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 kk. narancs aroma
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 1 tojás sárgája
  • 30 dkg liszt
  • 7 dkg étkezési keményítő
  • 1/2 tk. sütőpor

A csokoládé mázhoz:

  • 100g étcsokoládé
  • pár csepp olaj

A díszítéshez: (opcionális)

  • pisztácia
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A puha vajat tegyük egy tálba és a porcukorral, a vaníliás cukorral, valamint a narancs aromával keverjük habosra. Adjuk hozzá a tojást, a tojássárgáját, a narancs reszelt héját és keverjük el alaposan.
A lisztet vegyítsük el a keményítővel, a csipet sóval, és a sütőporr4al, majd szitáljuk a masszába és keverjük össze.

A masszát, töltsük csillagcsővel ellátott habzsákba és nyomjunk belőle 5-7cm-es rudakat egy sütőpapírral bélelt tepsire. (hagyjunk köztük helyet, mert sütés közben kicsit terülni fognak)
Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe 10-12 percre.

Vegyük ki a megsült süteményt és a tepsin hagyjuk kihűlni.

Vízgőz felett olvasszuk meg a csokoládét, majd adjunk hozzá pár csepp olajat amitől szép fényes lesz.

A sütemények egyik végét mártsuk bele a csokimázba, ízlés szerint megszórhatjuk durvára vágott pisztáciával, majd tegyük rácsra amíg a máz megszilárdul.

A kész sütemény pléh dobozban tárolva sokáig eláll.

Narancsos rudacskák 5.00/5 (3 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére