Narancsos rudacskák
Hozzávalók:(kb.35-40 darabhoz): A tésztához:
A csokoládé mázhoz:
A díszítéshez: (opcionális)
|
|
Elkészítés:
A puha vajat tegyük egy tálba és a porcukorral, a vaníliás cukorral, valamint a narancs aromával keverjük habosra. Adjuk hozzá a tojást, a tojássárgáját, a narancs reszelt héját és keverjük el alaposan.
A lisztet vegyítsük el a keményítővel, a csipet sóval, és a sütőporr4al, majd szitáljuk a masszába és keverjük össze.
A masszát, töltsük csillagcsővel ellátott habzsákba és nyomjunk belőle 5-7cm-es rudakat egy sütőpapírral bélelt tepsire. (hagyjunk köztük helyet, mert sütés közben kicsit terülni fognak)
Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe 10-12 percre.
Vegyük ki a megsült süteményt és a tepsin hagyjuk kihűlni.
Vízgőz felett olvasszuk meg a csokoládét, majd adjunk hozzá pár csepp olajat amitől szép fényes lesz.
A sütemények egyik végét mártsuk bele a csokimázba, ízlés szerint megszórhatjuk durvára vágott pisztáciával, majd tegyük rácsra amíg a máz megszilárdul.
A kész sütemény pléh dobozban tárolva sokáig eláll.