Nutellás bonbon
Hozzávalók:
A bevonathoz:
|
|
Elkészítés:
A vízből és a porcukorból szirupot főzünk. Hozzáadjuk a kekszet és a mogyorót, majd belekeverjük a vízgőz felett megolvasztott csokoládét.
Végül lehúzzuk a gázról, és hozzáadjuk a nutellát is. Annyit, hogy kókuszgolyó massza állaga legyen.
Hűtőbe tesszük, hogy formázhatóvá hűljön, majd vizes kézzel golyókat formázunk belőle.
A golyókat egy folpackkal bélelt tálcára sorakoztatjuk, és hűtőbe tesszük.
Ha a golyók kihűltek, vízgőz felett felolvasztott csokoládéba mártjuk őket.
Sütőpapírra tesszük őket dermedni, és tetszés szerint díszítjük még az olvasztott csokoládéval, durvára vágott mogyoróval.Ha a csokoládé megdermedt hűvös helyen tároljuk.
Ezek a finom mandulás bonbonok ajándékba is adhatóak. Egy finom házi készítésű bonbonnak mindenki örül.