Főoldal / Desszertek / Nutellás bonbon

Nutellás bonbon

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Nutellás bonbon

Nutellás mogyorós bonbon

Hozzávalók:

  • 8-10 dkg nutella
  • 10 dkg darált háztartási keksz
  • 15 dkg darált mogyoró
  • 5 dkg porcukor
  • 5 ek víz
  • 5 dkg csokoládé

A bevonathoz:

  • kb. 20 dkg csokoládé 
  • 2-3 evőkanál durvára tört mogyoró
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A vízből és a porcukorból szirupot főzünk. Hozzáadjuk a kekszet és a mogyorót, majd belekeverjük a vízgőz felett megolvasztott csokoládét.

Végül lehúzzuk a gázról, és hozzáadjuk a nutellát is. Annyit, hogy kókuszgolyó massza állaga legyen.
Hűtőbe tesszük, hogy formázhatóvá hűljön, majd vizes kézzel golyókat formázunk belőle.
A golyókat egy folpackkal bélelt tálcára sorakoztatjuk, és hűtőbe tesszük.

Ha a golyók kihűltek, vízgőz felett felolvasztott csokoládéba mártjuk őket.
Sütőpapírra tesszük őket dermedni, és tetszés szerint díszítjük még az olvasztott csokoládéval, durvára vágott mogyoróval.Ha a csokoládé megdermedt hűvös helyen tároljuk.

Ezek a finom mandulás bonbonok ajándékba is adhatóak. Egy finom házi készítésű bonbonnak mindenki örül.

Nutellás bonbon 4.00/5 (3 értékelés)

Zsike54 (103 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére