Nyári zöldségleves pizzasonkával
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A hagymát, fokhagymát apróra, a répát, fehérrépát, paprikákat, uborkát karikára vágom.
A cukkinit szeletelem, majd négybe vágom, a mángoldot csíkokra, a petrezselymet , koriandert nagyobb darabokra vágom, a paradicsomot nyolcadolom.
Egy lábasban olajon megpirítom a darabolt bacont és a hagymát, ráteszem a zöldségeket, megdinsztelem. Fűszerezem,majd öntök rá egy liter vizet,hozzáadom a leveskockát,fűszerezem és kb. fél óráig főzöm.
Közben felkockázom a sonkát, és lereszelem a sajtot.
Amikor már majdnem puhák a zöldségek, beleteszem a sonkát, öntök bele vörösbort.
Tálaláskor a levesre szórok reszelt sajtot, és teszek rá petrezselyem levelet.