Olaszos töltött csirkemell
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A csirkékre oldalt zsebet vágunk, majd sózzuk, borsozzuk és beszórjuk a szárított zöldfűszerekkel mindkét oldalán.
Minden zsebbe helyezünk két vékony szelet paradicsomot, kettő darab aszalt paradicsomot, két szelet mozzarellát végül 3-4 levél friss bazsalikomot. A csirkemell alsó és felső részét fogvájóval össze tűzzük.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd a csirkék mindkét oldalát pirosra sütjük, úgy, hogy a sajtok megolvadjanak benne.
Egy kis tálban összekeverjük a fokhagymát, a balzsamecetet és a cukrot (vagy mézet), majd a keverékkel megkenjük a csirkemellek tetejét. Sütőbe tesszük ahol 170 fokon 15 perc alatt készre sütjük.
Ízlés szerinti körettel vagy salátával kínáljuk.