Omlós linzer
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékbe:
A szóráshoz:
|
|
Elkészítés:
A lisztbe belereszeljük a hideg margarint (nagy lyukún), majd gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóit és összegyúrjuk, hogy egy rugalmas, de ne ragacsos tésztát kapjunk.
Az összegyúrt tésztát elfelezzük. Először az egyik tészta bucit egy enyhén lisztezett, sík felületen vékonyra kinyújtjuk (kb. 2-3 mm), majd linzerkiszúróval kiszaggatjuk. A másik tészta bucival is így járunk el (a leeső részeket összegyúrjuk, kinyújtjuk és kiszaggatjuk).
A kiszaggatott tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 8-10 perc alatt világosra sütjük. (vigyázzunk, hogy ne süssük túl)
Mikor megsültek és kihűltek, lekvárral összepárosítjuk őket (egy telit és egy lyukasat). Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.
Lezárható tetejű dobozban másnapra puha lesz.