Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Oreo keksz házilag

Oreo keksz házilag

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Oreo keksz házilag

Oreo keksz házilag 2

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt 
  • 5 evőkanál holland kakaópor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipet só
  • 10 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 1 db tojás

A krém hozzávalói:

  • 7 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 5 kanál tejszín
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Először a krémet készítjük el.
A porcukrot a vajjal habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a vaníliát, és végül a tejszínt. Felhasználásig hűtőbe tesszük. (Ezzel a krémmel töltjük majd meg a korongokat)

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. (fontos, hogy a vaj szobahőmérsékletű legyen, így lehet szépen dolgozni vele)

A  kakaós tésztát lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk  és egy 5cm-es kiszúróval kiszaggatjuk. A tetejét ízlés szerint mintázhatjuk.

Sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük a csokis korongokat.
170 fokra előmelegített sütőben 7-10 perc alatt megsütjük. (ne süssük túl, mert akkor kiszárad)

A vaníliás krémet kivesszük a hűtőből és a kihűlt kekszek egyik felére kb.1 teáskanálnyi krémet teszünk, majd rátesszük a keksz másik felét és összenyomjuk, addig amíg a krém elérti a kekszek széleit.

A keksz 1 nap alatt kicsit megpuhul a krémtől, de még úgy is kicsit roppanós marad.

Az oreo keksz házilag elkészítve, kiváló elfoglaltság, akár a gyerekekkel is.

Oreo keksz házilag 4.67/5 (3 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére