Oreo keksz házilag
Hozzávalók:
A krém hozzávalói:
|
|
Elkészítés:
Először a krémet készítjük el.
A porcukrot a vajjal habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a vaníliát, és végül a tejszínt. Felhasználásig hűtőbe tesszük. (Ezzel a krémmel töltjük majd meg a korongokat)
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. (fontos, hogy a vaj szobahőmérsékletű legyen, így lehet szépen dolgozni vele)
A kakaós tésztát lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk és egy 5cm-es kiszúróval kiszaggatjuk. A tetejét ízlés szerint mintázhatjuk.
Sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük a csokis korongokat.
170 fokra előmelegített sütőben 7-10 perc alatt megsütjük. (ne süssük túl, mert akkor kiszárad)
A vaníliás krémet kivesszük a hűtőből és a kihűlt kekszek egyik felére kb.1 teáskanálnyi krémet teszünk, majd rátesszük a keksz másik felét és összenyomjuk, addig amíg a krém elérti a kekszek széleit.
A keksz 1 nap alatt kicsit megpuhul a krémtől, de még úgy is kicsit roppanós marad.
Az oreo keksz házilag elkészítve, kiváló elfoglaltság, akár a gyerekekkel is.