Főoldal / Sertés ételek / Óvári szelet

Óvári szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Óvári szelet

Óvári szelet

Hozzávalók:

  • 8 szelet sertés karaj
  • 8 szelet gépsonka
  • 8 szelet bacon szalonna
  • 8 óvári sajt (vagy trappista)
  • 8 darab gomba, szeletelve
  • bors
  • petrezselyem
  • liszt
  • olaj a sütéshez
  • 2 deci tejföl
  • 10 deka reszelt sajt
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A karajszeleteket kiklopfolom, sózom, borsozom, és lisztben megforgatom.

A gomba szeleteket kis olajon megpárolom.

A hús szeleteket kevés forró olajon megsütöm. Tepsibe rakom egymás mellé.

Mindegyiknek a tetejére gépsonkát teszek, rá rakom a gombát, majd a szalonnát,,a szeletelt sajtot, és alufóliával letakarom.

200 fokra előmelegített sütőben  20-25 percig sütöm.

Utána leveszem a fóliát a tetejéről , megszórom tejfölös reszelt sajttal és petrezselymet szórok a tetejére.

Visszarakom a sütőbe, amíg a sajt megolvad.

Petrezselymes rizzsel és burgonyakrokettel tálalom.

Óvári szelet 3.00/5 (2 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére