Paprikás szelet
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A húsokat szeletekre vágjuk, majd kiklopfoljuk és besózzuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk és hirtelen megsütjük benne a húsok mindkét oldalát. Kivesszük és félretesszük.
A visszamaradt olajban üvegesre pirítjuk a karikára vágott hagymát, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát. Sózzuk és félpuhára pirítjuk.
A 2/3-ad részét kiszedjük az edényből.
A hús szeleteket visszatesszük a serpenyőben maradt 1/3 -ad paprikához és felöntjük annyi vízzel, hogy a húsokat ellepje. Fedő alatt addig főzzük, míg a hús megpuhul. Majd a húst kivesszük az edényből, és a visszamaradt leszűrt levet a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk.
Tarhonyával vagy rizzsel kínáljuk.