Főoldal / Szárnyas Ételek / Parázs pálca

Parázs pálca

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Parázs pálca

Parázs pálca

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell filé
  • 1 evőkanál méz
  • 1 kicsi hegyes erős paprika (csili)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál kakukkfű
  • 1 evőkanál rozmaring
  • 2 dl murci (erjedő must)
  • 4-6 szelet kenyér
  • 1 teáskanálnyi őrölt bors
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A húst 6-8 cm hosszú, ujjnyi csíkokra vágjuk. Meghintjük a rozmaringgal és a kakukkfűvel ( csak aki szereti a különleges ízeket ) a finomra vágott fokhagymával,és csilipaprikával. Hozzátesszük a mézet, a mustot, majd meghintjük őrölt borssal. Kézzel összeforgatjuk a húst a fűszerekkel és egy éjszakára, letakarva a hűtőbe tesszük pácolódni.

Sütés előtt megsózzuk, majd pálcikákra fűzzük (lehetőleg fára) és a parázs fölé helyezzük. Sűrűn forgatva pirosra sütjük.
Fokhagymával megkent pirítós kenyérrel tálaljuk.

Mentés

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére