Főoldal / Egytálételek / Pennés sonkás bab

Pennés sonkás bab

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pennés sonkás bab

Pennés sonkás bab

Hozzávalók:

  • 1 doboz fejtett bab
  • 20 dkg füstölt főtt sonka
  • 2 db zöld paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • őrölt bazsalikom
  • piros őrölt paprika
  • fél deci olaj
  • 1cs. penne tészta
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A tésztát sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.

A hagymákat apróra vágom, és egy serpenyőben kevés olajon üvegesre párolom.

Hozzáadom az apró kockára vágott paradicsomot és zöldpaprikát. Megszórom pirospaprikával, majd hozzáadom a konzerv babot, és egy kevés sót (nem sokat mert a sonka is sós). Megszórom borssal, vizet öntök alá, majd lefedem és 5-10 percig együtt főzöm. Az utolsó 2 percben hozzáadom a kockákra vágott sonkát is.

A kifőzött tésztát összekeverjük a babbal.
Finom egytálétel.

Konzerv bab helyett lehet mirelit fejtett bab is vagy száraz bab amit előre megfőztünk.

Pennés sonkás bab 5.00/5 (1 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére