Pisztáciás-narancsos kiflik
Hozzávalók:(kb. 30-35 darabhoz) A tésztához:
A díszítéshez: (opcionális)
|
|
Elkészítés:
A puha vajat tegyük egy tálba és a porcukorral, a vaníliás cukorral keverjük habosra. Adjuk hozzá az egész tojást, a sárgáját, a reszelt narancshéjat és keverjük el alaposan.
A lisztet vegyítsük el a keményítővel, a pisztáciával, a csipet sóval, és a sütőporral, majd szitáljuk a masszába és keverjük össze. A tészta masszát csomagoljuk folpackba és tegyük a hűtőbe 30 percre.
A lehűlt és megdermedt tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk 5-6 mm vastagra, majd hold vagy kifli kiszúróval szaggassuk ki és sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire.
Tegyük be a 180 fokra előmelegített sütőbe ahol 10-12 perc alatt megsülnek. Vegyük ki a megsült süteményt és a tepsin hagyjuk kihűlni.
Vízgőz felett olvasszuk meg a csokoládét, töltsük egy zacskóba, majd csücskét kivágva díszítsük vele a sütemények tetejét. Ízlés szerint a még olvadt csokiba pisztáciát is szórhatunk.
Ha a csokoládé megszilárdult, az omlós vaníliás holdakat pléh dobozba tesszük ahol 2 hétig biztosan eltartható.