Főoldal / Levesek / Póréhagyma krémleves

Póréhagyma krémleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Póréhagyma krémleves

Póréhagyma krémleves

Hozzávalók:

A leveshez:

  • 1 db póréhagyma (nagyobb méretű)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 3 dl főzőtejszín
  • 1 liter marha alaplé (lehet 2 leveskockából is)
  • 1 kk. só
  • 1 kk. fehér bors
  • 1 kk. curry por
  • 1 kk. szerecsendió (őrölt)
  • 1 kk. kakukkfű
  • 5 dkg vaj

A tálaláshoz:

  • 5 dkg levesgyöngy (vagy pirítós kockák)
  • 5 dkg reszelt sajt (opcionális)
  • 1 ek. pirított fenyőmag (opcionális)
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Póréhagymát és a fokhagymát vágjuk fel vékony darabokra. A felolvasztott vajon kissé pirítsuk meg. Ezután sózzuk, és fedjük le, majd egy kis idő múlva pici vizet (húslevest) öntsünk rá, és rakjunk minden fűszerből egy kávéskanállal bele.
Fedő alatt pároljuk, míg puha nem lesz.

Öntsünk hozzá még egy kevés húslevest, és ha teljesen megpuhult, adjuk hozzá a főzőtejszínt is.
Botmixerrel pürésítsük, majd a többi húslevest is öntsük bele és forraljuk össze.
Pirítóssal, levesgyönggyel, reszelt sajttal, pirított fenyőmaggal vagy sült virsli karikákkal tálalhatjuk.

Értékeld a receptet

Buzási Lászlóné Erzsébet (88 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére