Pudingos-leveles párna őszibarackkal
Hozzávalók:
A karamellizált őszibarackhoz:
|
|
Elkészítés:
Az előnyújtott leveles tésztát, vágjuk fel hat egyforma darabra. Ezután a szélektől kb. egy centiméterre, a késhegyével vágjuk be félig a tésztát, majd a közepét villával böködjük meg. (vigyázzunk hogy ne vágjuk át egészen a tésztát!!!!)
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd magasabb hőmérsékleten süssük szép pirosra, ropogósra. Ezután vegyük ki a sütőből, majd hűtsük ki teljesen mielőtt megtöltenénk a pudingos krémmel.
A porcukrot keverjük simára a tojássárgájával, majd keverjünk hozzá egy kevés tejet, végül pedig a pudingport is.
A maradék tejet melegítsük forráspontig a vaníliás cukorral, majd állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a pudingos keveréket. Ezután állandó keverés mellett, addig főzzük hogy besűrűsödjön.
A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd keverjük hozzá a még forró pudinghoz. Ezután hűtsük ki teljesen. (közben egyszer-kétszer keverjük át)
A barackok haját húzzuk le, majd ízlés szerint daraboljuk fel.
Ezután tegyük bele egy serpenyőbe, majd adjuk hozzá a barna cukrot, és a vaníliás cukrot. Ezután néha, óvatosan megkeverve addig karamellizáljuk, még a barack megpuhul, és a cukros-szirup kissé besűrűsödik. (ha a barack túl sok levet engedne, akkor félpuhán szedjük ki a szirupból, majd úgy sűrítsük be) Végül hűtsük ki egészen.
Tálalás előtt a teljesen kihűlt pudingos krémet, és a karamellizált őszibarackot kanalazzuk a leveles tésztára, majd úgy kínáljuk.