Főoldal / Egytálételek / Rácponty

Rácponty

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rácponty

Rácponty

Hozzávalók:

  • 1 kiló burgonya
  • tetszés szerinti ponty az enyém 2 kilós volt
  • 2 fej lilahagyma
  • 3 darab paradicsom
  • 1 darab paprika
  • 5 deka zsír
  • 4 deci tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 deka füstölt húsos szalonna
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A burgonyát sós vízben megfőzzük, megpucoljuk, és ha kihűlt karikákra felszeleteljük.

A sütőedényt a zsírral kikenjük.
A halat pucolás után szeletekre vágjuk de nem vágjuk teljesen szét.
A bevágott részekbe füstölt szalonna csíkokat és fokhagyma csíkokat helyezünk.

A sütőedény alját kirakjuk a megfőzött burgonya szeletekkel, erre felszeletelt paprikát és paradicsomot halmozunk, majd rátesszük a besózott, szalonnás halat.

A tetejére teszünk egy összevágott paradicsomot és karikára szelt lilahagymát.

Az edényt lefedjük és 190 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
Ekkor az edényről levesszük a tetejét és meglocsoljuk tejföllel a sült hal tetejét.
Visszatesszük a sütőbe, és még kb. 10 percig sütjük, hogy szépen megpiruljon.
Egy kicsit hűlni hagyjuk majd tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!.

Rácponty 5.00/5 (1 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére