Rácponty
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A burgonyát sós vízben megfőzzük, megpucoljuk, és ha kihűlt karikákra felszeleteljük.
A sütőedényt a zsírral kikenjük.
A halat pucolás után szeletekre vágjuk de nem vágjuk teljesen szét.
A bevágott részekbe füstölt szalonna csíkokat és fokhagyma csíkokat helyezünk.
A sütőedény alját kirakjuk a megfőzött burgonya szeletekkel, erre felszeletelt paprikát és paradicsomot halmozunk, majd rátesszük a besózott, szalonnás halat.
A tetejére teszünk egy összevágott paradicsomot és karikára szelt lilahagymát.
Az edényt lefedjük és 190 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
Ekkor az edényről levesszük a tetejét és meglocsoljuk tejföllel a sült hal tetejét.
Visszatesszük a sütőbe, és még kb. 10 percig sütjük, hogy szépen megpiruljon.
Egy kicsit hűlni hagyjuk majd tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!.