Főoldal / Egytálételek / Rakott brokkoli

Rakott brokkoli

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rakott brokkoli

Rakott brokkoli 2

Hozzávalók:

  • 50 dkg brokkoli
  • 50 dkg rizs
  • ½ zöldpaprika 
  • 2 szál füstölt kolbász
  • só, őrölt bors, delikát
  • 5 dl tejföl
  • 3-4 gerezd fokhagyma
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, sós vízben megpároljuk, majd lecsepegtetjük.

A rizst kevés olajon lepirítjuk, majd dupla mennyiségű vízzel felengedjük. Sóval, őrölt borssal, delikáttal ízesítjük, beletesszük a fél zöldpaprikát, majd fedő alatt puhára pároljuk.

Egy tűzálló tepsit kivajazunk, majd a brokkoli felét a tepsi aljába halmozzuk.

Ráhelyezünk egy sor rizst, amit a zúzott fokhagymával elkevert tejföllel fedünk be, és a karikára vágott füstölt kolbásszal beterítünk.

Tetejére halmozzuk a brokkoli másik felét, amit bőségesen befedünk tejföllel.

Előmelegített sütőbe helyezzük, és készre sütjük.

Értékeld a receptet

huszanke (38 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére