Rakott brokkoli Gasztropajti konyhájából
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A brokkolit rózsáira bontjuk és sós, forró vízben blansírozzuk.(nagyon rövid ideig enyhén főzzük addig, míg roppanósságát megőrzi, de enyhén megpuhul) Jeges vízbe kiszedjük, így a szép színe is megmarad.
A rizst, kevés olajon enyhén megpirítjuk majd felöntjük azzal a vízzel, amiben a brokkolit blansíroztuk. Annyit öntsünk rá, hogy 1 ujjnyira ellepje. Addig főzzük, míg megpuhul a rizs, és a lét elissza.
A tejfölt enyhén megsózzuk, nagyon apróra vágott petrezselyem zölddel, és a reszelt sajttal elkeverjük.
Serpenyőben, kevés olajon fehéredésig pirítjuk a darált húst, ráreszeljük a hagymát, és hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, és 1 kanál ketchupot adunk hozzá. (a legjobb a házi) Belekeverjük a főtt rizst.
Egy sütőtálat kivajazunk, és vékonyan meghintünk zsemlemorzsával. A brokkoli felét eloszlatjuk a tál alján.
A rizses, húsos keverékhez hozzákeverjük a tejfölös, sajtos keverék egy részét, és így ráterítjük a brokkolira.
Erre újabb réteg brokkoli kerül, amit leöntünk a maradék tejfölös, sajtos masszával, majd előmelegített sütőbe tesszük addig, míg a teteje rá nem pirul. Ez nem tart hosszú ideig, mivel minden elősütött/előfőzött.
Tipp / megjegyzés:
Elkészítése talán bonyolultabb mint más ételeké, de érdemes követni leírásomat, mert így garantáltan ízletes, finom étel a végeredmény.
Addig ne szeleteljük, míg kicsit nem hűl meg, mert így szebben kockákra leget vágni.