Rakott karalábé gazdagon
Hozzávalók:
A töltelékhez:
Egyéb hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Elkészítem a tölteléket: A rizst félig megfőzöm.
A hagymákat, chili és paradicsompaprikákat, s a gombát aprítom Olajon a hagymákat dinsztelem, a darált húst megpörkölöm, hozzáadom a gombát is, fűszerezem. Beleteszem egy keverőtálba, hozzáadom a rizst, az aprított petrezselymet, ráütöm a tojást, jól összekeverem.
A karalábét megpucolom, aprítom, a leveleket, szárakat jól megmosom, aprítom. A leveleket megmosom. (Aki akarja, előfőzheti.)
A császárszalonnát, sonkát kevés olíva olajon megsütöm. A kolbász héját leszedem, szeletelem.
Egy nagy serpenyőbe öntök kevés olíva olajat, valamint a szalonna és sonka zsírját. Belerakok a levelekből, majd a töltelékből, a karalábé kockákból, s a szalonnából, sonkából, fűszerezem. Jön újabb réteg levél és töltelék, valamint az egyebek, a kolbász, s a fűszerek.
A végén öntök rá tejet, főző tejszínt, s fehér bort, rákanalazom a tejfölt, szórok rá piros paprikát, letakarom alufóliával, s beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe légkeverésen. Amikor 30-40 perc után megsült, leveszem a fóliát, s rászórom a közben lereszelt füstölt sajtot. Átkapcsolok grill fokozatra, s minimum 10 percig tovább sütöm.
Tálaláskor vágok egy kockát, a tányérra helyezem, locsolok rá chili szószt s rakok rá egy koriander levelet.