Főoldal / Egytálételek / Rakott krumpli másképp brokkolival karfiollal

Rakott krumpli másképp brokkolival karfiollal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rakott krumpli másképp brokkolival karfiollal

Rakott krumpli másképp brokkolival karfiollal

Hozzávalók:

  • 4 db nagyobb krumpli
  • 2 fej brokkoli
  • 1/2 fej karfiol
  • 1/2 szál kolbász
  • 5 szelet bacon
  • 3 db tojás
  • 1/2 db kaliforniai paprika
  • 1 db hegyes csípős zöld paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1/3 póréhagyma
  • tejföl
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
  • trapista sajt
  • füstölt sajt
  • vaj 
  • zsemlemorzsa
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzöm, a tojásokat keményre főzöm.

A brokkolit és a karfiolt rózsákra szedem, a vastag szárakat leválasztom, darabolom. A szárakat sós vízben felteszem főni. Amikor a szárak majdnem puhák, hozzáadom a rózsákat is.

Lereszelem a sajtokat.

A kolbászt, a paprikákat, póréhagymát karikára vágom, a paradicsomot, és a bacont szeletelem.

A krumplit és a tojást megpucolom.

Egy nyél nélküli serpenyőt(vagy hőálló edényt) kivajazok, ebbe szeletelem a krumplit, sózom, borsozom, majd rétegezve rárakom a tojást, kolbászt, bacont és a zöldségeket.

Minden réteget fűszerezek.

Teszek rá tejfölt, megszórom a fokhagyma petrezselyem fűszerkeverékkel és reszelt sajttal.

Szórok rá prézlit.

Sütőben 180 fokon légkeverésen megsütöm, a végén grillezem.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére