Rakott krumpli másképp brokkolival karfiollal
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzöm, a tojásokat keményre főzöm.
A brokkolit és a karfiolt rózsákra szedem, a vastag szárakat leválasztom, darabolom. A szárakat sós vízben felteszem főni. Amikor a szárak majdnem puhák, hozzáadom a rózsákat is.
Lereszelem a sajtokat.
A kolbászt, a paprikákat, póréhagymát karikára vágom, a paradicsomot, és a bacont szeletelem.
A krumplit és a tojást megpucolom.
Egy nyél nélküli serpenyőt(vagy hőálló edényt) kivajazok, ebbe szeletelem a krumplit, sózom, borsozom, majd rétegezve rárakom a tojást, kolbászt, bacont és a zöldségeket.
Minden réteget fűszerezek.
Teszek rá tejfölt, megszórom a fokhagyma petrezselyem fűszerkeverékkel és reszelt sajttal.
Szórok rá prézlit.
Sütőben 180 fokon légkeverésen megsütöm, a végén grillezem.