Főoldal / Egytálételek / Rakott makaróni

Rakott makaróni

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rakott makaróni

Rakott makaróni

Hozzávalók:

  • 4 személyre
  • 1 cs. makaróni száraztészta
  • 4,5 deci 20%-os tejföl
  • 40 deka darált hús
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • csipet őrölt bors
  • fél deci olaj
  • 2 kiskanál paradicsompüré
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 15 deka reszelt sajt
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tésztát forró vízben kifőzzük.

A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük.
Hozzáadjuk a darált húst és az őrölt pirospaprikát. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük kb. 1deci vízzel, hozzáadjuk a paradicsompürét, és 10-15 perc alatt megfőzzük.

Egy sütőedényt kicsit kiolajozunk. Az aljára tesszük a tészta felét, erre kerül a darált hús fele majd a húsra a tejföl fele, és a reszelt sajt fele.
Ismét tészta, majd hús, a tejföl, és végül a reszelt sajt.

180 fokra előmelegített sütőben pirosra megsütjük.

A receptet köszönöm Vassné Editkének.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére