Rebarbarás-almás csiga bodzával
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A rebarbarát és az almát meghámozzuk, majd kockákra felvágjuk Egy edénybe tesszük, és felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. Hozzáadjuk a cukrot, majd pár perc alatt puhára főzzük. Ha megfőtt, leszűrjük, botmixerrel pépesítjük és hagyjuk teljesen kihűlni.
A kihűtött masszához keverjük a vaníliás cukrot, a pudingport, majd belecsipkedjük a bodzavirágot.
Az előnyújtott leveles tésztát kicsavarjuk a papírból, majd egyenletesen rákenjük a rebarbarás-pudingos masszát. (ha nem előnyújtott a leveles tészta, akkor vékonyra kinyújtjuk előtte)
Ezután a papír segítségével óvatosan feltekerjük, mint a bejglit, majd éles késsel kb. 1 cm-es szeletekre felvágjuk.
A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, egymástól picit távolabb, mert sütés közben megnőnek majd.
Előmelegített sütőben, magasabb hőmérsékleten szép pirosra megsütjük.
Tálalás előtt langyosra hűtjük, majd a tetejét porcukorral megszórva kínáljuk.