Roston harcsafilé tócsnival és joghurtos salátával
Hozzávalók:
A tócsnihoz:
A salátához:
|
|
Elkészítés:
A zöldségeket megmossuk, tetszőlegesen felaprítjuk.
Az uborkát alaposan megmossuk, majd héjastól durvára lereszeljük. (aki szeretné megpucolhatja) Enyhén sózzuk, kb. félórát állni hagyjuk, majd lazán kinyomkodjuk a levét. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a finomra vágott friss kaprot, majd hozzákeverjük a görög joghurtot is, és fogyasztásig a hűtőszekrénybe tesszük.
A harcsaszeleteket sűrűn bevagdossuk de nem vágjuk át. Sózzuk, borsozzuk és 10-15 percig hagyjuk állni.
A tócsnihoz a burgonyát sajtreszelőn lereszeljük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, kevés lisztet és alaposan elkeverjük.
Egy kisebb serpenyőben, kevés olajon, desszertes tányér méretű aranyszínű és ropogós tócsnikat sütünk belőle.
A harcsaszeleteket lisztbe forgatjuk és serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát pirosra sütjük.
A harcsát a tócsnival, a zöldségekkel és az uborkás-joghurtos dresszinggel kínáljuk.