Rumos bukta
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejbe morzsoljuk, dobunk bele cukrot, lisztet, és letakarjuk, hogy felfusson.
A lisztet beleszitáljuk egy keverőtálba, és a közepébe mélyedést készítünk, amibe beleöntjük a felfutott élesztőt. Belekeverjük a maradék langyos tejet, a tojássárgáját, a cukrot, a rumot, a citrom héját, és kézzel olyan simára gyúrjuk hogy elváljon az edény falától. Ruhával letakarjuk és langyos helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán, ujjnyi vastagra nyújtjuk, és kb. 8 x 5 cm nagyságú téglalapokra vágjuk. Egy kanál lekvárt teszünk minden téglalapnak az egyik felébe, és feltekerjük a buktákat.
A buktákat olvasztott margarinba mártjuk, és a sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk őket, arra figyelve, hogy a hajtások alulra kerüljenek. Még 20 percig kelesztjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.
A kész buktákat porcukorral megszórva kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Olyan lekvárral töltjük meg amilyet szeretünk, lehet többféle is, sok lesz belőle kiadós.