Sajtos bundában sült csirkemell
Hozzávalók:
A körethez:
|
|
Elkészítés:
A csirkemellet megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk.Kiklopfoljuk, besózzuk.
A tojást felverjük, bele reszeljük a sajtot,és alaposan elkeverjük.
A csirkemell szeleteket először lisztbe, majd a sajtos tojásba, végül prézliben megforgatjuk. Bő olajban kisütjük.
A burgonyát megpucoljuk megmossuk és a közepénél ketté vágjuk.A tetejét bevagdossuk, hogy egy kicsit szétnyíljanak.
Egy tepsibe tesszük a megpucolt apró kockára vágott fokhagymát, elhelyezzük rajta a burgonyákat, megszórjuk a fűszerrel, rátesszük
a vajat meglocsoljuk olajjal és még kevés pirospaprikát szórunk rá.
Előmelegített sütőben, sűrűn locsolgatva készre sütjük.