Főoldal / Szárnyas Ételek / Sajtos bundában sült csirkemell

Sajtos bundában sült csirkemell

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Sajtos bundában sült csirkemell

Sajtos bundában sült csirkemell

Hozzávalók:

  • 1 db nagyobb csirkemell (40-50 dkg)
  • 2 db tojás
  • 175 g tejföl
  • 8 dkg reszelt sajt
  • 14 dkg liszt
  • 1,2 dl tej
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • bors
  • petrezselyemzöld

A sütéshez:

  • étolaj
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojást felverjük, hozzáadjuk a tejfölt, 7,5 dkg lisztet és a tejet fokozatosan adagolva, végül a reszelt sajtot. Fűszerezzük ízlés szerint. Sűrű palacsintatésztát kell kapjunk.

A húst felszeleteljük enyhén kiklopfoljuk, fűszerezzük majd lisztbe fogatjuk.

A szeleteket belemártjuk a sajtos-tojásos masszába, és közepesen forró olajban sütjük. Csak annyi olajba tesszük, amennyi a hússzelet feléig felér, majd ha az alsó fele arany színűre sült megfordítjuk és a másik felét is megsütjük.

A kedvenc köretünkkel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok.

Értékeld a receptet

Buzási Lászlóné Erzsébet (88 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére