Sajtos húsos penne
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A csirkemellet csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk. Beletesszük a csíkokra vágott csirkemellet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és fehéredésig sütjük.
Ekkor hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, a bazsalikomot és a fokhagymát. Végül beletesszük a felaprított főtt combot, két percig még főzzük és levesszük a tűzről.
A penne tésztát forró sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
A tésztát összekeverjük a megsült húsokkal és egy deci tejföllel.
Egy sütőedényt olajjal kikenünk és belesimítjuk a tésztás húsos egyveleget.
A tetejét jól meglocsoljuk tejföllel és megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokos sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra megsütjük.
A sajtos húsos penne egy kiadós, és finom egytálétel.