Sajtos tejfölös ananászos rántott hús
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Egy üvegtepsibe egymás mellé helyezzük az előre kisütött rántott húsokat.
Egy keverőtálban összekeverjük a lereszelt sajtokat a tejföllel. )Én nem szoktam megsózni, de persze ez ízlés dolga.)
A hússzeletek tetejét kirakjuk az ananásszal, majd egy evőkanál segítségével beterítjük a sajtos-tejfölös keverékkel.
előmelegített sütőben 200 fokon addig sütjük, amíg a teteje szép piros lesz.
Mi köretként a kertben szedett leveleket ettük hozzá:
pitypang
cékla
torma
snidling
fodormenta
borsmenta
fokhagyma
petrezselyem
Ezeket egy nagy salátástálba felhalmozzuk, pár csepp olívaolajjal és pár csepp citromlével ízesítjük. Mi tettünk közé paradicsom darabokat is.
Az elvetemültebbje krumplipürét is evett.
Tipp / megjegyzés:
Én egyszer készítettem csirkecombból, de az túl szaftos ehhez az ételhez, és elázott a panír, mire szép színű lett a teteje. Csirkemellet, pulykamellet, vagy sertéshúst ajánlok hozzá.
Felmerülhet a kérdés, vegafronton mi helyettesíti a hússzeleteket. Nem más, mint füstölt tofu. Kb. 3x3x0,5 cm-esre vágom, bepanírozom, kisütöm, beleteszem egy sütőedénybe, alaposan megpakolom a közöket és a tetejét ananásszal, a tetejét befedem a sajtos-tejfölös kutyulékkal és pirosra sütöm, szintén 200 fokos sütőben.
Beküldő: Márti
http://hogymegtudjuknezni.blogspot.hu/