Sárgadinnye krémleves
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A sárgadinnyét vágjuk félbe, magozzuk ki, majd a vájjunk ki belőle kisebb golyókat. A kivájt golyókat tegyük félre. A maradék dinnyét vágjuk fel kisebb darabokra.
Egy edénybe tegyük bele a mézet, (én saját készítésű pitypang mézet tettem bele) majd kevergetve kezdjük el karamellizálni. Pár perc után adjuk hozzá a feldarabolt sárgadinnyét, majd keverjük alaposan össze.
Ezután öntsük fel a borral, és a vízzel, majd ízlés szerint szórjuk meg őrölt fahéjjal, adjuk hozzá a szegfűszeget és a vaníliás cukrot, majd főzzük puhára. (aki édesebben szereti az ízlés szerint cukrot/édesítőt is tehet még hozzá)
Amikor a dinnye már teljesen megpuhult (kb. 20 percig főzzük) vegyük ki belőle a szegfűszeget, majd botmixerrel pépesítsük le.
A pudingport keverjük simára a tejszínnel, és állandó kevergetés mellett, csorgassuk bele a forrásban lévő levesbe, majd tegyük bele az előzőleg félretett dinnyegolyókat is. Pár percig kevergetve főzzük tovább, hogy a leves kellően besűrűsödjön, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük ki teljesen.
Tálalhatunk a leves mellé fahéjas csigákat:
Egy csomag előnyújtott leveles tésztát csavarjunk ki, majd szórjuk meg kristálycukorral összekevert fahéjjal. Ezután csavarjuk fel, éles késsel szeleteljük fel, majd sütőpapírral bélelt tepsire tegyük egymástól kicsit távolabb a csigákat.
Helyezzük be forró sütőbe, és pár perc alatt süssük szép aranybarnára, ropogósra.
Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor merjük a lehűtött krémlevest tányérokba, majd a frissen kisült fahajas csigákkal kínáljuk.