Sertésmáj makói módon sült krumplival
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A krumplit héjában felteszem főni, a májat megmosom, 3 szeletre vágom, borsozom. A hagymát karikákra vágom, lisztbe mártom. A fokhagymát apróra vágom.
Egy serpenyőben megpirítom a hagymát, félreteszem.
A krumplit megpucolom, a serpenyőbe szeletelem, locsolok rá olajat, sózom, borsozom, megsütöm. Szórok rá paprikát, apróra vágott petrezselymet és petrezselyem fokhagyma fűszerkeveréket.
A májat grillserpenyőben olíva olajon apróra vágott fokhagyma kíséretében mindkét oldalán megsütöm, kb. 12 percig, úgy, hogy kívül kérges, belül omlós legyen.
Tálaláskor teszek a tányérra 1 szelet májat, sózom, szórok rá piros paprikát, halmozok rá a sült hagymából, és mellé teszem a sült krumplit. Díszítem a chilipaprikával.