Sós rúd
Hozzávalók:A tésztához:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A sós lisztben elmorzsoljuk a puha margarint és a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk belőle.
Folpackba csomagoljuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap, lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk.
Lekenjük a felvert tojással.
Először egy kevés füstölt sajtot reszelünk rá, majd bőven megszórjuk a reszelt trappista sajttal.
Fél cm-es csíkokat vágunk belőle melyek lehetnek hosszúak és rövidek tetszés szerint. (nálam 15 cm hosszú rudak készültek)
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd rásorakoztatjuk a sós-sajtos rudakat.
A gázsütőt 6-os fokozaton előmelegítjük.(villany tűzhely 180fok)
15 perc alatt aranyszínűre sütjük. A füstölt sajt jobban megpirul rajta, azért is reszeljük azt alulra.
Belül puha, kívül ropogós rudakat kapunk.
Tipp / megjegyzés:
http://piroskonyha.blogspot.hu/2016/01/blog-post.html
Recept Limarától.