Elmentem!Spagetti Milanese
Hozzávalók:
- 1/2 tasak spagetti
- 2 szelet bacon
- 25 dkg darált hús
- 1 fejvöröshagyma
- 2 gerezdfokhagyma
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 2 db paradicsom
- 2 fej gomba
- 2 db chili paprika
- vörösbor
- 1 doboz sűrített paradicsom
- ketchup
- chili szósz
- olíva olaj
- chilipaprikával töltött olívabogyó
- fekete olívabogyó
- capri bogyó
- bazsalikom
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
- kakukkfű
- oregano
- füstölt parenyica
- reszelt Parmezán
- ecetes uborka
|
Elkészítési idő: |
30 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
1000-1500 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
2 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Normál |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
Egy serpenyőben olívaolajon megpirítom a felvágott bacont, majd megdinsztelem rajta az apróra vágott hagymát, hozzáadom a fokhagymát, és a darált húst.
Amikor már kifehéredett, jöhet a felszeletelt paprika, chili paprika, paradicsom és a gomba. Fűszerezem.
A tésztát felteszem főni.
A füstölt parenyicát csíkokra szedem.
A serpenyőbe adok sűrített paradicsomot, locsolok rá chili szószt, vörösbort, beleforgatom a leszűrt tésztát.
Tálaláskor a tányérra púpozom a spagettit, ráteszem a parenyica szeleteket, meglocsolom még ketchuppal, chili szósszal, szórok rá oreganot, és parmezánt.
Aki akarja, tehet még a tányérra ecetes uborkát.
Hobbychef (702 Recept)Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.