Spagetti tintahallal mángolddal és paradicsommal
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A hagymát és fokhagymát aprítom, a mángold leveleket, bazsalikomot darabolom, a paradicsomokat negyedelem, a cukkinit felkarikázom. A sajtot lereszelem.
Egy serpenyőben olíva olajon megsütöm a paradicsomokat, és a cukkinit majd hozzáadom a mángold leveleket, rövid ideig párolom, félreteszem. A serpenyőben megdinsztelem a hagymákat, majd ráteszem a tintahal karikákat , facsarok rá citromot, beleteszem az olívabogyót, fűszerezem, s párolom. Öntök hozzá bort és főzőtejszínt. Visszateszem a paradicsomokat, a cukkinit és a mángoldot, összekeverem.
Közben megfőzöm a spagettit, hozzákeverem a tintahalas szószhoz.
Tálalom. Megszórom reszelt sajttal, díszítem bazsalikom l és koriander levéllel, citromkarikával
Tipp / megjegyzés:
Szeretem az olaszos, mediterrán ételeket, bár ez – a címe ellenére – nem biztos, hogy így létezik, ez a saját kreálmányom. Remélem, hogy ízlik majd annak, aki esetleg kipróbálja.