Spárgás sonkás pite
Hozzávalók:Tészta hozzávalói:
Töltelék hozzávalói:
|
|
Elkészítés:
Egy tálba beletenni a lisztet és a sót, majd összekeverni. Ezután hozzáadni a kockára vágott, hideg vajat.
Ujjbeggyel addig morzsolni, még finom morzsás massza lesz belőle.
Közepébe mélyedést nyomni, majd beleönteni a vízzel felvert egész tojást.
Végül gyors mozdulatokkal sima tésztává gyúrni. Ezután folpack fóliába csomagolni, majd 30 percre a hűtőszekrénybe tenni pihentetni.
A hűtőszekrényből kivett tésztát kicsomagolni, majd a tetejére szintén folpack fóliát tenni és piteforma nagyságúra kinyújtani.
Óvatosan a formába tenni, majd az alját villával megböködni. Sütőpapírt helyezni bele, majd megtölteni nehezékkel.(én rizzsel töltöttem meg)
Előmelegített sütőbe, 200 fokon 15-20 perc alatt elősütni, majd a sütőből kivéve eltávolítani a sütőpapírt a nehezékkel, és kicsit hűlni hagyni.
A spárgának a fás végét eltávolítani, majd ízlés szerinti méretűre feldarabolni. Enyhén sós, forrásba lévő vízbe először beletenni a szárakat és 2-3 percig főzni, majd hozzátenni a spárgafejeket és kb. 2 percig még együtt főzni. Ezután leszűrni és hideg vízbe leöblíteni.
Egy tálba beletenni a tejfölt, az egész tojásokat, az apróra vágott petrezselyemzöldet és az ízlés szerinti mennyiségű fűszereket. Ezután jó alaposan összekeverni, majd belekeverni a reszelt sajtot is.
A sonkát ízlés szerint feldarabolni.(én kisebb kockákra vágtam)
Az elősütött tésztára rápakolni a spárgát és a sonkát, majd óvatosan ráönteni az összekevert tejfölös-tojásos masszát.
Előmelegített sütőbe helyezni, majd közepes lángon 25-30 perc alatt készre sütni.
Tipp / megjegyzés:
Tálalás előtt kicsit hűlni hagyni, majd felszeletelve tálalni. (hidegen is nagyon finom!!!)