Főoldal / Egytálételek / Spárgás-túrós levél

Spárgás-túrós levél

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Spárgás-túrós levél

Spárgás-túrós levél

Hozzávalók:

  • 1 cs leveles tészta
  • 1 cs spárga (kisebb)
  • 25 dkg túró
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 db tojás
  • őrölt fehér bors
  • szerecsendió (csipet)
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A spárgát hajlítsuk meg, majd törjük le a fás részét. Ezután alaposan mossuk meg, majd öntsük fel annyi enyhén sós vízzel hogy ellepje. Forrásponttól számítva, főzzük 4-5 percig, majd szűrjük le, és öntsünk rá hideg vizet, hogy minél előbb lehűljön. (vigyázzunk nehogy túlfőzzük)

A túróhoz adjuk hozzá a reszelt sajt felét, az egész tojást, ízlés szerint sót, és őrölt borsot, majd keverjük alaposan össze.

Az előnyújtott leveles tésztát csavarjuk ki a papírból, majd vágjuk fel négy egyforma darabra. Ezután a szélétől kb. 2 cm-re vágjuk körbe úgy, hogy figyeljünk arra, hogy a tésztát ne vágjuk át egészen.
A tésztalapokat ezután tegyük rá egy sütőpapírral bélelt tepsire.

Az összekevert túrós tölteléket ezután osszuk el, és kenjük rá a négy tésztalapra, majd rakjuk rá az előzőleg megfőzött spárgát. Ezután szórjuk meg a maradék reszelt sajttal.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit magasabb hőmérsékleten süssük szép pirosra, ropogósra. (én légkeverésnél 150 fokon, 20 percig sütöttem)

Tálalás előtt hűtsük langyosra, majd úgy kínáljuk.

Spárgás-túrós levél 5.00/5 (1 értékelés)

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére