Spenót gazdagon
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Egy lábosban a lisztből kevés olajon rántást csinálok, majd simára keverem tejjel, és beleteszem a fagyott spenótot. Lassú tűznél többszöri keverés mellett hagyom teljesen felolvadni.
Közben a zsemlét meg áztatom kevés tejben, és szét nyomkodom benne. A zsemlét az elolvadt spenóthoz adom, sózom, hozzáadom a zúzott fokhagymát és felforralom. Ha szükséges még adok hozzá tejet.Összeturmixolom, hogy sima állagú legyen, de a főzelék sűrűségét megtartsa.
Sóz vízben megfőzöm a megtisztított,megmosott burgonyát, és a tojást ( Lehet külön-külön vagy akár 1 fazékban.Ha egyben főzzük akkor a tojásokat alaposan mossuk meg)
Közben bevagdalom a kolbászokat, és a szalonnát, és olajban megsütöm.
A megfőtt burgonyát leszűröm, a tojásokat hideg vízbe teszem, majd megpucolom. (Egy főre 2 db tojást számítok, 1 kolbászt és 1 szalonna szeletet)
A spenótot, tört burgonyával, főtt tojással, a kolbásszal és a szalonnával tálalom.
Tipp / megjegyzés:
A zsemle tartalmasabbá teszi a főzeléket, és a feltétekkel együtt laktató ebédet kapunk.