Sült paradicsom saláta fetasajttal
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A paradicsomokat félbevágjuk és a vágott felükkel felfelé egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket. Meglocsoljuk az olajjal, sózzuk, borsozzuk és betesszük a sütőbe 200 fokra legalább 20 percre.
A paninit tépkedjük apró darabokra és a kávédarálóba (vagy aprító gépbe) daráljuk le a fokhagyma és zöldfűszerek társaságában. Egy viszonylag nagyobb morzsákból álló, illatos, zöldfűszeres keveréket kell, hogy kapjunk.
Tegyük a morzsát száraz serpenyőbe és kissé pirítsuk meg. Majd vegyük ki a serpenyőből, és tegyük félre.
Ugyanebben a serpenyőben, szintén szárazon pirítsuk meg a fenyőmagot, majd azt is tegyük félre.
Ha megsült a paradicsom, helyezzük őket tányérra, szórjuk meg őket a morzsával, majd a fenyőmaggal, végül morzsoljuk a tetejére a fetasajtot.
Akár köretként, akár főételként esszük egy könnyű nyári napon, biztosan nem fogunk benne csalódni.
nutsnroll.blogspot.co.uk