Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Sült paradicsom saláta fetasajttal

Sült paradicsom saláta fetasajttal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sült paradicsom saláta fetasajttal

Sült paradicsom saláta fetasajttal

Hozzávalók:

  • 20 dkg koktélparadicsom
  • só, bors
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 szál friss kakukkfű
  • fél panini, vagy bagett, legalább 2 napos
  • 4 evőkanál fenyőmag
  • 2 evőkanálnak megfelelő mennyiségű friss aprított petrezselyem
  • 2 szál oregano
  • 10 dkg feta sajt
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A paradicsomokat félbevágjuk és a vágott felükkel felfelé egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket.  Meglocsoljuk az olajjal, sózzuk, borsozzuk és betesszük a sütőbe 200 fokra legalább 20 percre.

A paninit tépkedjük apró darabokra és a kávédarálóba (vagy aprító gépbe) daráljuk le a fokhagyma és zöldfűszerek társaságában. Egy viszonylag nagyobb morzsákból álló, illatos, zöldfűszeres keveréket kell, hogy kapjunk.
Tegyük a morzsát száraz serpenyőbe és kissé pirítsuk meg. Majd vegyük ki a serpenyőből, és tegyük félre.

Ugyanebben a serpenyőben, szintén szárazon pirítsuk meg a fenyőmagot, majd azt is tegyük félre.

Ha megsült a paradicsom, helyezzük őket tányérra, szórjuk meg őket a morzsával, majd a fenyőmaggal, végül morzsoljuk a tetejére a fetasajtot.

Akár köretként, akár főételként esszük egy könnyű nyári napon, biztosan nem fogunk benne csalódni.

nutsnroll.blogspot.co.uk

Értékeld a receptet

Topánka Vera (90 Recept)

A Nuts 'n' Roll blog szerzője vagyok. Szeretek sütni-főzni. A blogomon további ínycsiklandó recepteket találtok. http://nutsnroll.blogspot.co.uk/


Szólj hozzá!

A lap tetejére