Főoldal / Levesek / Tárkonyos burgonyaleves

Tárkonyos burgonyaleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tárkonyos burgonyaleves

Tárkonyos burgonyaleves

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kg krumpli
  • 2 szál sárgarépa
  • 1/2 szál lángolt kolbász
  • 2 db virsli
  • kevés olaj (vagy zsír)
  • bors
  • 1 púpos tk. pirospaprika
  • 1 kk. tárkony
  • 3-4 dl tejföl
  • 1 ek. liszt
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Kevés zsiradékban megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikát adunk hozzá. Ha a hagyma üvegesre párolódott, hozzáadjuk a meghámozott, megmosott, kockákra vágott krumplit és a megpucolt majd felkarikázott sárgarépát. Összekeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk, és hozzáadjuk a tárkonyt.

Ha felforrt, hozzáadjuk a karikákra vágott kolbászt.
Amikor a zöldségek megpuhultak, mehet bele a karikákra szelt virsli is, majd a liszt és a tejföl keverékével behabarjuk a levest. Összefőzzük és tálalhatunk.

Tejföllel a tetején, friss kenyérrel az igazi.

Tárkonyos burgonyaleves 4.14/5 (7 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére