Főoldal / Levesek / Tárkonyos pulykaraguleves

Tárkonyos pulykaraguleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tárkonyos pulykaraguleves

Tárkonyos pulykaragu leves

Hozzávalók:

  • 50 deka pulyka felső comb
  • 1 közepes vöröshagyma
  • fél deci olaj
  • 25 deka vegyes zöldség
  • 10 deka zöldborsó
  • 10 deka fenyőgomba vagy bármilyen más gomba
  • 10 deka zeller
  • 1 hús leves kocka
  • citrom leve
  • tárkony

Habarás:

  • 2 deci főzőtejszín
  • 2 kanál liszt
  • vágott petrezselyem
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A húst lebőrözzük, kicsontozzuk, és kockákra vágjuk.
A  vöröshagymát apróra vágjuk és olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk az apróra vágott pulykahúst, és addig pirítjuk, míg szépen kifehéredik.

A zöldségeket megpucoljuk, felszeleteljük, és a kifehéredett húshoz adjuk, átforgatjuk.

Felengedjük vízzel, hozzáadjuk a leveskockát, ízesítjük egy kevés citromlével, tárkonnyal, és ízlés megsózzuk.

Addig főzzük, amíg a hús megpuhul.

Közben egy kis tálkában a tejszínt elkeverjük 2 ek. liszttel, és apróra vágott petrezselyemmel.
Hozzámerünk egy evőkanállal a levesből, hogy kiegyenlítődjön a hőmérsékletük, majd a habarást a leveshez csurgatjuk, közben folyamatosan kevergetjük.

Pár perc alatt összeforraljuk, majd megkóstoljuk, és még ízlésünk szerint sóval, borssal, citromlével ízesíthetjük.

Tipp / megjegyzés:
A tárkonyos pulykaragulevest habarhatjuk tejfölösen is tejszín hiányában, illetve a zöldségeket is olyan összeállításban tehetjük bele, ahogy mi szeretjük, vagy amit otthon találunk. (akár elhagyva a gombát vagy a borsót)
Aki savanyúbban szereti adhat hozzá tárkonyecetet is.

 

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére