Tárkonyos pulykaraguleves
Hozzávalók:
Habarás:
|
|
Elkészítés:
A húst lebőrözzük, kicsontozzuk, és kockákra vágjuk.
A vöröshagymát apróra vágjuk és olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk az apróra vágott pulykahúst, és addig pirítjuk, míg szépen kifehéredik.
A zöldségeket megpucoljuk, felszeleteljük, és a kifehéredett húshoz adjuk, átforgatjuk.
Felengedjük vízzel, hozzáadjuk a leveskockát, ízesítjük egy kevés citromlével, tárkonnyal, és ízlés megsózzuk.
Addig főzzük, amíg a hús megpuhul.
Közben egy kis tálkában a tejszínt elkeverjük 2 ek. liszttel, és apróra vágott petrezselyemmel.
Hozzámerünk egy evőkanállal a levesből, hogy kiegyenlítődjön a hőmérsékletük, majd a habarást a leveshez csurgatjuk, közben folyamatosan kevergetjük.
Pár perc alatt összeforraljuk, majd megkóstoljuk, és még ízlésünk szerint sóval, borssal, citromlével ízesíthetjük.
Tipp / megjegyzés:
A tárkonyos pulykaragulevest habarhatjuk tejfölösen is tejszín hiányában, illetve a zöldségeket is olyan összeállításban tehetjük bele, ahogy mi szeretjük, vagy amit otthon találunk. (akár elhagyva a gombát vagy a borsót)
Aki savanyúbban szereti adhat hozzá tárkonyecetet is.