Elmentem!Tejfölös babgulyás füstölt tarjával
Hozzávalók:
- 30 dkg tarja
- 20 dkg tarkabab
- 2 db sárgarépa
- 1 db petrezselyem-
- gyökér
- 1/2 zeller
- 1/2 karalábé
- 2 db krumpli
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 3 db chilipaprika
- 1 db paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- zellerlevél
- petrezselyem
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
- kömény
- 2 dl tejföl
- 1 ek liszt
- olaj
|
Elkészítési idő: |
45 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
1000-1500 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Normál |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A babot egy éjszakára beáztatom.
A hagymákat, zellerlevelet, petrezselymet felaprítom. A répát, gyökeret, zellert, karalábét, nagyobb darabokra vágom.
Egy lábasba beleteszem a zöldségeket, a babot és a húst, majd felöntöm vízzel, fűszerezem, főzöm. Mikor megpuhult a bab és a zöldségek, berántom.
Tálaláskor merek a tányérba levest, teszek rá tejfölt, és díszítem egy egész chilivel.
Tipp / megjegyzés:
A babgulyás nagy kedvenc. Ezúttal nem cifráztam, nagyon egyszerűen készült.
Hobbychef (702 Recept)Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.